Ana Menü

HEMŞEHRİMİZ

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Prof. Dr. Veysel Eroğlu


Üye Resimleri

Ragıp GÜNEŞ Ömer Lütfi SOYSAL İrfan ÇELİKKANAT Mehmet SATILMIŞ Ömer BÜLBÜL Burhanettin BÖLÜKBAŞ Enver KOCAAĞA Hakan CENGİZ Zeynel AKKUZU Mehmet Fahrettin SOLMAZ Ali ÜNLÜ Mahmet Ziya KARATAŞ Halil ATEŞ Yakup KARTAL İsmet ALSAN Ahmet KÜLCÜ Kadir KESKİN Hüseyin ARI Zeynel BAYRAM İhsan KIZILTOPRAK Mehmet YAKUT İmdat YERLİKAYA Mustafa KAÇAR Ali İhsan YERLİKAYA Osman CERİT Mustafa TOSUN İsmail YAKŞİ Şükrü KORKMAZ Abdülkadir KOCA Kadir ÇETİNKAYA Adem DOĞAN Süleyman AKKUZU Erkan GÜMÜŞ Yakşi YAKŞİ Kazım GENCER Okan GARDAŞ Hilmi ŞENER Fatih OKUMUŞ Satılmış ÇOLAK Ali KURT Metin ERÇOBAN Ömer CERİT Muammer AKSOY Çetin KOZAN Ali Osman KOZAN Raşit KOZAN Mevlüt ARIK Ali ÇELİK Hasan DURAK Ramazan KOCAAĞA Erol SARITAŞ Kadir ALTINTAŞ Lütfi ŞİŞİK Gazi CEVİZ Mehmet Ali ÇAVUŞOĞLU Ahmet BAĞ Ayten BURKAN KAPLAN Hüseyin TAŞTAN Fatih SOLMAZ Mevlit BOZDAĞ Ceylan AKKAYA Erdoğan KORKUSUZ Ömer GEDİK Hüseyin ALKAN Hüseyin Özkan ACAR Şaban AĞILÖNÜ Battal AKKUŞ Mahmut ÇALIŞKAN Yaşar SARIDAŞ İbrahim COŞGUN Mesut COŞGUN Erol KOÇHAN Ali KIZILTOPRAK Yusuf PETEK Tayfur GÖKTAŞ Necati KAVLAK Burhan ERTEK Abdullah DEMİR Devrim BALI Ali Rıza ÇELİKKANAT Veli YILDIRIM Ramazan YILDIZ İsmail YILMAZ Selcuk AKINCI Ahmet KAYIŞÇI Fatma PARLAK Azize Gülşah BÜLBÜLCANDEMİR Hayri ALSAN Bilgin TELEK Asuman TELEK Mustafa YASAK Oğuz EREN Mehmet ASLAN Hayati KALAYCI Mustafa ERGÜVEN Üzeyir DİNDAR Mustafa Ali AKBAL Orhan TEKİN Üzeyir DİNDAR Ramazan KOCAAĞA Halil İbrahim DANIŞMAN Yusuf KARAKAYA Mustafa PAMUKÇU İbrahim İZİDOĞRU Emin KOÇ Sami TUNÇ Osman Nuri BÜYÜKER Necdet TAŞKIN Cevdet TAŞKIN Metin KARAOT .. .. .. .. .. .. .. ..

AFYONKARAHİSAR

AFYONKARAHISAR

Anket

DENEME ANKETİDİR





Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.

BANKA BİLGİLERİ

Banka Bilgileri Banka Bilgileri


Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

YAZARLARIMIZ

Kadir KESKİN Kadir KESKİN
Resim Üzerine
TIKLAYINIZ


Kısa Mesajlar

Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

03/02/2010 18:57
deneme

24/04/2009 11:27
arkadaşlar merhaba şimdilik üye sistemi aktif durumda değildir kayıt yapan arkadaşlara e-posta ile gerekli bilgiler verilecektir.

Forum Başlıkları

En Yeni Forum Başlıkları
Henüz Başlık Oluşturulmamış.
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Henüz Başlık Oluşturulmamış.

Çevrimiçi Kullanıcılar

· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 1
· En Yeni Üye: mehmety

 

Derneğimiz üyelerinin getirmiş olduğu yöresel ve kültürel resimler asağıda görüntülenmektedir. Bu resimleri zaman içerisinde artırmaya çalışacağız.

 

 

Afyonkarahisar' daki anıttan görünümler.

 

 

Atatürk'ün Afyonkarahisar'ı ziyaretleri sırasında cekilmiş resimlerinden.

Afyonkarahisar'da günümüze kadar korunmuş tarihi evlerden görüntüler.

 

Afyonkarahisar'da dokunmuş bir kilim resmi.

 

 Daha fazla bilgi ve resim için Afyonkarahisar Valiliğinin hazırlamış olduğu siteden faydalanabiliriz.

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/Main.asp

ANILARLA AFYONKARAHİSAR

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/anilarla/Default.asp


 

 

 

 

 

 

 
 

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/markalar/sucuk.asp

Afyonkarahisar Lezzetleri       
 

Sucuk

Afyon'dan geçip de sucuk almamak olmaz.

Sucuk, ülkemizde sevilerek tüketilen ve üretimi çok eskilere dayanan geleneksel bir et ürünüdür. Sucuk üretiminde ülkemizde, sığır, koyun ve manda etleri veya bu etlerin belirli orandaki karışımları kullanılagelmektedir. Sucuk ve benzeri et ürünlerinin üretiminde kullanılacak etler öncelikle toz, şeker ve nitrit gibi kürleme maddeleri, çeşitli baharat ve sarımsak ile kıyılır. Dah sonra kılıflara doldurulan bu karışımın fermantasyon ve kuruma aşamaları geçirmesiyle sucuk elde edilir.

Ülkemizde sucuk denilince akla “Afyonkarahisar Sucuğu” gelmektedir. Sucukçuluk, Afyonkarahisar’da uzun yıllardan beri yapılmaktadır. Sucuk imalinde kaliteli et kullanıldığından çok tercih edilen lezzetli sucuklar Afyonkarahisar’da üretilmektedir.

Değişik Afyonkarahisar Patentli sucuk markalari kaliteleri ile kendilerini ispatlamışlardır...

Sucuk yapımı:

Malzemeler:

2 Kg Sığır Eti
3 Metre Bağırsak
1 Çorba Kaşığı Sucuk Baharatı
10 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çorba Kaşığı Karabiber
1Çay Bardağı Tuz

Yapılışı:

Sarmısakları ezin ve baharatlarla tuzu titizlikle tartın. Etin hoşunuza gitmeyen kısımlarını temizleyin ve eti küçük parçalara doğrayın. Etteki yağ oranı yüzde 15 olmalıdır. Sarmısak, tuz ve baharatları ekledikten sonra eti, kıyma makinasından iki defa geçirin. Bu karışımı iyice yoğurup 12 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Tadından emin olmak için bir parça pişirip deneyebilirsiniz. Gerekirse sucuğun tadında değişiklik yapabilirsiniz.

Bağırsakları 10-15 dakika bol su içinde yumuşatın. Et makinesine sucuk hunisi monte edin ve bağırsakları huninin dışına sıvazlaya sıvazlaya geçirin ve ucunu bir iple sıkıca bağlayın. Sucuk içini tekrar yoğurduktan sonra makineye verin, bağırsak bir sucuk büyüklüğüne geldiğinde makineyi durdurup tekrar sıkıca bir düğüm daha atın. Aynı işlemi diğer sucuklara da yaparak devam edin. Daha sonra sucukları bez arasında bir tepsiye yerleştirin ve serin bir yerde 12 saat dinlendirdikten sonra terini silin. Gölge ve serin bir yerde, birbirine değmeyecek şekilde asarak kurutun. Sucuk yapımı sırasında sucuk baharatı bulamazsanız karabiberin ve kimyonun miktarını bir kat artırabilirsiniz.

 

HAŞHAŞ

Haşhaş bitkisinin üretiminin çok eski zamanlardan beri yapıldığı bilinmektedir.Milattan 5 bin yıl önce, Sümer'lerin lisanından Haşhaş'ın mevcudiyetine dair deliller mevcuttur. Asuri kabartmalarında da haşhaş resimleri görülmektedir. Bazı iddialara göre haşhaşın ana vatanı Orta Asya yani Türkistan dır. Ancak Anadolu'da ve özellikle Afyon dolaylarında bulunan, Etiler döneminden kaldığı iddia edilen taş kabartma ve hatta paralarında haşhaş resimleri bulunmaktadır. Bu eserler Afyon müzesinde mevcuttur. Şehrimizin ismi de bu bitkiden gelmektedir. Haşhaş bitkisinin nasıl yetiştirildiğini ilk defa tarif eden The Ophrastus'tur. (M.Ö 287-372 ). Afyonun ne şekilde kullanıldığını ise aynı asırlarda yaşayan Diogoras izah etmiştir.Tababette kullanıldığını M.Ö 123-63 senelerinde yaşamış Pontus Hükümdarı Büyük Midridat'ın Afyon'dan yaptığı ilaçta bilinmektedir. Bu ilaç 130 yıl sonra Pontus Hükümdarı Neros'un hekimi Andramak tarafından geliştirilerek adına 'Tiryak' denilmiştir. Çok kıymetli olan bu ilacın hükümdar ve imtiyazlı kişilerce kullanıldığı bilinmektedir.Afyon, Çin'de ise 8. asırdan sonra üretilmiş ve tütün içmek yasak olduğundan Afyon kullanılmıştır. Bu alışkanlığın Çin'e intikalinin ise Formaza'dan olduğu iddia edilmektedir.Gelicikgillerden otsu bir bitkidir.Birçok çeşidi olup gövdesi toparlak şeklindedir.Tohumları barındıran etli çeperi çizilince , süt gibi bir sıvı sızar, havaya değince yavaş yavaş katılaşarak esmer bir renk alır. Buna Afyon Sakızı denir. Türkiye'de haşhaşın ekimi ve alımı devlet kontrolü ve izni altındadır.Yıllık 12.000 ton kadar haşhaş ekimi yapılır. Bunun büyük bir bölümü ise ilimiz sınırları içindedir.

 

KAYMAK

Eskimeyen lezzetlerimizdendir kaymak. Manda sütünden yapılanı makbüldür. Ekmek kadayıfının üstünde yemeyi denerseniz değmeyin keyfinize....

LOKUM

Şu Afyon'da da ne ararsan var dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, bunlardan bir tanesi de Lokum. Yıllardır ustalıkla ürettiğimiz lokumu duymayan kalmadı sanırız. Birbirinden güzel şekerleme çeşitlerini tatmaya bekliyoruz

EKMEK KADAYIFI

Lezzetli yiyeceklerimizden (Tatlı) biride Ekmek Kadayıfı'dır. Üstünde kaymağı olanı daha makbuldür, Afyon'da.

Yapılışı:

Malzemeler :
  1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
  7 bardak su

  Şurubu :
  4 1/2 bardak toz şeker
  4 1/2 bardak su
  2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

 Üstüne :
  2 lüle kaymak

Hazırlanışı :
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.

Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.

Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir ııvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.

Kadayııf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.

KİRAZ


Dünyaynın çoğu ülkesinden talep gören ve devamlı ithal edilen meyvemiz kiraz... Sultandağı ilçesinde yetişir.

İlçenin sulanabilir arazileri üzerinde ise meyvecilik önde gelmektedir. Kiraz, vişne, elma üretimi ilçe ekonomisinin temelini oluşturmaktadır. Kiraz üretiminin %80'i ihracata gitmekte olup, elma ve vişne daha ziyade iç piyasaya sürülmekte, kalan kısmı da ilçede bulunan Morello ve Konkav Kovala meyve suyu ve konservecilik fabrikalarında değerlendirilmektedir. Napolyon kirazı, Fransa, Hollanda, İngiltere, Almanya ve Belçika'ya ihraç edilmektedir.


Kirazın bilimsel adı Cerasus avium (L.) olup buna Türkçe’de “Kuş Kirazı” denilmektedir.Kiraz, vişne, idris, elmanın, kaysının, eriğin, armudun, gül ve alıcın da dahil olduğu Rosaceae (Gülgiller) familyasına bağlı, çok yıllık ve ağaç formunda bir bitkidir. Vişne ve İdris’in dışında ki tüm kiraz çeşitleri Cerasus avium ‘un bir ırkıdır. Kirazın anavatanı Kuzey Anadolu ve Güney Kafkasya olarak bilinmekte olup ismini Latince olan Cherasus (Okunuşu Serasus) yani GİRESUN ilimizden almaktadır. Kirazın dünyaya bu Giresun ve çevresinden M.Ö. 64 yılında Romalı komutan Lucullus tarafından götürüldüğü ve oradan da tüm dünyaya dağıldığı bilinmektedir.

Kirazın Faydalı Organları

Kirazın sadece meyvesi değil, kökleri, kerestesi, kabuğu, zamkı, yaprakları, çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları da insanlar tarafından kullanılmaktadır. Kiraz esas olarak meyvelerinin taze ve kurutulmuş olarak tüketilmeleri ile ayrıca, reçel, yemek, konserve ve dondurulmuş gıda olarak soframızda yerini almaktadır. Diğer taraftan dünyanın en kaliteli mobilyası kiraz kerestesinden, en kaliteli piposu kiraz kökünden yapıldığı bilinmektedir. Kiraz gövdesinden çıkan zamkların şapka yapımında, tıbbi ve kırtasiye amaçlı kullanılmaktadır. Kiraz ağacının kabuğu, yaprakları, çiçekleri, meyveleri, meyve sapı ve çekirdekleri ise doğal tıbbi amaçlı insan ve hayvan tedavisinde kullanıldığı ve bu konuda bir çok reçetenin olduğu bilinmektedir.

Kiraz Meyvesinin Faydaları

İdrar söktürücü özelliği ile böbreklerin dostu olan kiraz, vücutta biriken zahirli maddelerin karaciğer ve böbrek yoluyla dışarı atılmasını sağlıyor. Bu sayede yaş olarak tüketilen kiraz meyvesi ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor. Kiraz meyvesinde bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşınını dökülmesine de yardımcı olduğu bilinmektedir. İdrar söktürücü özelliği dolayısı ile vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olduğu ve bu şekilde zayıflamaya da yardımcı olduğu bilinmektedir.

Kirazın bir diğer önemli özelliği peklik (Kabızlık) giderici olmasıdır. Bu konuda halk arasında söylene bir söz oldukça dikkat çekicidir. Kiraz dermiş ki; “Arkamdan dut gelmese, ben yapacağımı bilirim”. Yani dutun meyvesi de kirazın tam tersi ishali önlemekte ya da peklik yapmaktadır. Özellikle bayat yenilen yemeklerin, pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini de sağlamaktadır. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin derideki bir takım kırışıklıkları önlediği ve giderdiği de belirtiliyor. Karaciğerin dostu olan kiraz meyvesi; hastalıklar sonucunda fazla ilaç tüketimi, nikotinin vücuttan atılması ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor. Yani karaciğer enzimlerinin normal seviyesine inmesinde önemli yardımları oluyor. Karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor. Böylece sindirim gücünü arttırıyor. Kirazda bulunan levüloz adlı şeker kolay sindirilebildiği için, şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor. Ayrıca içerdiği madensel tuzlar ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı arttırıyor. Yapısındaki bol fosforuyla sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor. A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin de dostudur

 

 

 

  http://www.afyonkarahisar.gov.tr/markalar/mermer.asp

Afyon Mermeri

Mermer tarihin ilk çağlarından itibaren Afyon için önemli bir ekonomik madde olmuştur.

Mermercilik son yıllarda farkına varılmaya çalışılan, gelişen ülkemizde kullanım alışkanlığı ve yaygınlığı artan konumdadır. Özellikle İscehisar ilçemizdeki mermer fabrikaları, yurt içi ve yurt dışı mermer ticaretiyle ilimiz ve ülkemiz için önemli bir konumdadır.

Türk mermerinin içerde ve dışarıda tanınmasıyla mimaride estetik ve tabii malzeme olarak kıymeti kavranmıştır. Turistik tesislerde çevre tanzimi,şehirlerde peyzaj mimari anıt ve süslemecilikte kullanımıyla estetik kazandırmaktadır. Mermer yekpare kullanıldığı gibi bakır, alüminyum, metal, ahşap çini, mozaik ve çelikle kullanımı sonucunda değişik şekilde de kullanıldığı yere otantik görünüş sağlamaktadır.

Hediyelik eşya ve el sanatlarında ocak, lavabo, mutfak tezgahı, masa ve masa üstü sehpa (yuvarlak, oval, elips, dikdörtgen, kare, asimetrik) süs ve büro malzemesi, satranç takımı, abajur, aplik, avize, saksı, vazo, metalli ve metalsi sigara küllüğü, şekerlik, fincan, likör takımı, çerçeveler, kurnalar ve daha çok çeşitli eşyalar üstün kabiliyetli ustalar eliyle şaheserler yapılmaktadır.

Afyon mermerlerinin tane çapları, damarları ve görünüşleri de yer yer değişiktir. Bu farklara göre taşlara beyaz,pamuk beyaz, beyaz sarı, pembe sarı, gri, menekşe, kaplan postu, güvercin göğsü ve gök mermer gibi adlar verilmiştir.Bunlar arasında en çok işlenen cinsler Afyon kremi, Afyon sarısı, Afyon sumakisi, Afyon duman kiri, Afyon bulgurlusu ve kaplan postu çeşitleridir.Bacasız sanayi olarak adlandırılan mermer işlemeciliği her geçen gün gelişmekte, mermer sanayii dallarına bilinçli bir şekilde yatırım yapılmakta ve artık beyaz altının değeri daha iyi anlaşılmaktadır.

 

 

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/Proje/sergisalonu.asp

AFYONKARAHİSAR MERMER VE EL ÜRÜNTÜLERİ TEŞHİR-SATIŞ MERKEZİ

Türkiye Mermerinin % 28'ini üreten İscehisar, aynı zamanda ülkemizin dört bir yanında üretilen mermerlerin pazarlandığı bir yerdir. Bu potansiyel, ilimizdeki mermer ürünlerinin katma değer yaratacak şekilde değerlendirilmesine ve kadın iş gücünün bu alanda kullanılmasına vesile olmuştur. Atık sayılabilecek mermerlerin sanata ve ekmeğe dönüştürülmesini sağlayan bu proje yeni açılımlarla devam ettirilmektedir.

"Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında ele alınan, Afyonkarahisar Mermer ve El Ürünleri Teşhir-Satış Merkezi'nde (AFESPİM) öncelikli olarak Mermer mozaik ürünleri ile gravürle işlenmiş çeşitli mermer ürünleri sergilenmektedir. Bunlara ilave olarak İlimizin çeşitli ilçelerinde üretilen el sanatları ve dokuma ürünleri de burada tanıtılmakta ve satışa sunulmaktadır. Ayrıca, mermercilikle uğraşan esnafımızın atölyelerinde işlenen çeşitli mermer ürünlerinin sergilenmesi ve tanıtımı için de kampus içindeki 10 000 m2 'lik açık alanda 26 adet açık hava sergi yeri oluşturulmuştur.

AFESPİM Ulusal Eğitime Destekleme fonundan gönderilen ödenekler, İscehisar Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynakları; İl Özel İdaresinin para, Üniversitemizin arsa, İscehisarlı İş adamlarımızın malzeme, kamu kuruluşlarının ve İscehisar Belediyesinin iş makinesi yardımları gibi pek çok destek koordine edilerek tamamlanmıştır.

Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde projelendirilip gerçekleştirilen ve öncelikle kadınlarımızın meslek ve iş edinmelerini hedefleyen bu merkezin, mermer ürünleri başta olmak üzere tüm el ürünlerimizin üretimini destekleyecek bir sergi ve satış noktası olması öngörülmüştür. Mermercilik sektörünün ana üretim merkezi olan İscehisar'da, Ülkemizin dört bir yanından getirilen çeşitli renk ve desenlerdeki mermerlerin, yine ülkemizin içerisinden ve yurt dışından gelen talepler doğrultusunda satışa sunulduğu bilinmektedir. Bu mermerlerin atık kabul edilen parçaları, mermer el ürünlerinin doğal hammaddesidir. Uygulamaya konulan proje ile bu parçalardan üretilen mozaik tablolar ve gravürle işlenmiş küçük hediyelik eşyalar bundan böyle daha fazla katma değer yaratılarak piyasaya sunulmuş durumdadır.

Showroom 20 bin metrekare alan içersine oturmakta olup 1200 metrekare kapalı alanı mevcuttur. Tesis alanı içinde açık-kapalı sergi salonları, kafe, restoran vs. sosyal donatı mevcuttur.

AFYONKARAHİSAR MERMER VE EL ÜRÜNTÜLERİ TEŞHİR-SATIŞ MERKEZİ

 

İRTİBAT TEL 0 272 341 20 60  
İşletme Müdürü Enver MERMER 0 505 718 87 47

http://www.afyonkarahisar.gov.tr/Proje/sergisalonu.asp Adresinden Alıntıdır.

 

Sayfa oluşturulma süresi: 1.03 saniye
1,260,660 Tekil Ziyaretçi